2014. június 1., vasárnap

Ausztria 12 különleges kilátója

Csúsznál le csúszdán egy kilátó tetejéről? Ebédeltél már 3.400 méteren vagy egy síugrósánc tetején? Mentél már le olyan lépcsőn, ami a semmibe visz? Vajon milyen lehet a kilátás egy szélkerék tetejéről? És egy sasfészekből? Felejtsd el a hagyományos kilátókat! Ausztria szerte számos, sokkal izgalmasabb helyről csodálhatod meg a panorámát. Most ezekből gyűjtöttem össze néhányat.





Pyramidenkogel - Karintia, Wörthi-tó déli part
A világ legmagasabb fából készült kilátójából gyönyörű kilátás nyílik a Wörthi-tóra, különlegessége, hogy a tetejéről egy kanyargós csúszdán keresztül juthatunk le.

www.pyramidenkogel.info

Treppe ins Nichts Dachstein - Stájerország, Ramsau am Dachstein
Lépcső a semmibe: a Dachstein-gleccser legújabb attrakciója a sziklákra épített merész függőhíd a végén egy üvegfalú lépcsővel, ami valóban azt az érzetet kelti, hogy a semmibe lépkedünk rajta. Csak bátraknak ajánlott!

www.schladming-dachstein.at

Adlerhorst - Tirol, Achensee
Sasfészket formázó kilátó Tirol legnagyobb tava, az Achensee felett 2.039 méteren. Az Adlerhorst a Rofanseilbahn kabinos felvonóval és egy kis túrázással érhető el. A bátrak szárnyra kaphatnak az AirRofan kötélpályán, és a kilátó mellől indulva sasként repülhetnek a hegyek felett.

www.focus.de

Glocknerblick - Salzburg tartomány, Bad Gastein
Kizárólag egy 140 méter hosszú függőhídon keresztül érhető el a Hohe Tauern Nemzeti Park hegyei között megbújó kilátó, kilátással Ausztria legmagasabb hegycsúcsára, a Grossglocknerre.

www.skigastein.com

Bergisel - Tirol, Innsbruck
Télen-nyáron látogatható síugró sánc, a torony tetejéről gyönyörű kilátás nyílik Innsbruck városára. A sánc tetején egy panorámás étterem is üzemel.

www.wikipedia.com

Panorámalift Walmendigerhorn - Vorarlberg, Mittelberg
Ausztria és Németország határán egy körben üveg falú lifttel utazhatunk közel 2.000 méteres magasságban, gyönyörű hegyek között télen-nyáron.

www.das-hoechste.de

Pilgerkreuz - Stájerország, Veitsch
A békét jelképező, 40 méter magas, fából készült kereszt, belsejében kiállítótermekkel a Mariazellbe vezető zarándokút mentén.

www.steiermark.com

Pitztal Café 3440 - Tirol, Pitztal-gleccser
Ausztria legmagasabban fekvő étterme az örök hó birodalmában, 3.440 méteren. Aki ide feljut, valóban a fellegekben jár!

www.tripadvisor.com


Top Mountain Star - Tirol, Obergurgl-Hochgurgl
Izgalmas formájú, lenyűgöző panorámát nyújtó étterem és kilátó 3.080 méter magasan, egy sziklaszirt tetején.


www. tophochgurgl.at

Stoderblick - Felső-Ausztria, Hinterstoder
Messziről látható, piros kocka keretbe tett, télen és nyáron is látogatható kilátó a felső-ausztriai Phyrn-Priel régióban.

www.hinterstoder.at

Aussichtswindrad - Burgenland, Bruck an der Leitha
Különleges kilátópont 60 méter magasan egy szélkerék tetején, a Fertő-tó közelében.

www.wikipedia.com


Donauturm - Bécs, Duna-sziget
252 méter magas kilátótorony Bécs szívében, egyben Ausztria legmagasabb építménye is. Különlegessége a forgó étterem a tetején, valamint a bungee jumping.

www.viennagold.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése