2014. május 11., vasárnap

Alul semmi, avagy Ausztria égbe nyúló kilátói

www.livingathome.de
Ausztria gyönyörű hegyeinek látványa még izgalmasabb a meredek falakra épített, égbe meredő kilátókból. A fémből készült lélegzetelállító építmények további különlegessége a többnyire üvegből készült, átlászó aljuk, melyre mindenki félve lép rá, majd pillant le a szédítő mélységbe. Alsó-Ausztriától Tirolig 9 ilyen kilátó is található Ausztria területén.
Lássuk hol vannak!





Dachstein 5 fingers
A Világörökség részekén elismert Dachstein-Salzkammergut régióban, a Hallstatti-tóra és környékére nyújt gyönyörű kilátást a 5fingers kilátó. A kilátó nevét öt ujjat formázó alakjáról kapta és az Obertaunból induló Dachstein-Krippenstein kabinos felvonóval, majd annak hegyállomásától egy rövid hegyi sétával érhető el.

www.dachstein-salzkammergut.com
www.dachstein-salzkammergut.com




Dachstein Sky Walk
Stájerország tetején, a Dachstein-gleccseren, 2.700 méterrel a tengerszint felett, egy 250 méter magas meredek sziklafal felett nyúlik az égbe a Dachstein Sky Walk kilátó, mely Ausztria legmagasabban fekvő és legismertebb ilyen típusú kilátója. Az egész évben látogatható kilátó üveg alján keresztül szédítő mélységbe pillanthatunk.

www.lifeokblog.blogspot.com

www.lugaresdenieve.com


Top of Tyrol Stubai
Tirol 3.000 méteres hegycsúcsai között, a Stubai-gleccser felett, egy hegycsúcson épült meg a 9 méter hosszú, lenyűgöző körpanorámát nyújtó kilátó, a Top of Tyrol. Az egész évben látogatható kilátó a Schaufeljoch kabinos felvonóval kényelmesen elérhető.

www.tyrol.tl

www.aste-weissteiner.com



Air Walk Malta
Karintiában 2010 nyarától látogatható az AirWalk Malta. Az 1.993 méter magasan lévő kilátó különlegessége, hogy a Malta Hochalmstrasse panorámaút tetején, a hatalmas Kölnbreinsperre víztározó falából - mintegy a falon áttörő vízesésként - nyúlik ki, 200 méterrel a Malta folyó völgye fölött, kilátással a Hohe Tauern és a Nockberge hegyeire.

www.kaernten.at
www.kaernten.at






Steinplatte - Triassic Park
Tirol északkeleti részén, 1.600 méteren egy érdekes, korall formájú kilátó várja a kirándulókat. Különlegessége, hogy a Steinplatte kilátó alja három féle anyagból készült: a nem átlátszó korall ágak között váltakozva nagy lyukú fém rácson és átlátszó üvegen keresztül pillanthatunk a mélybe. Ráadásul a Steinplatte kilátó büszkélkedhet Európa legnagyobb járható üvegfelületével! A kilátó a Triassic Park alpesi élménypark része és a Waidring településről a Steinplattére közlekedő kabinos felvonóval érhető el.

www.steinplatte.co.at

www.steinplatte.co.at



Tiefenbachkogl Sölden
Sölden rögtön három, 3.000 méter feletti hegycsúcsán is büszkélkedhet 1-1 kilátóval. Ezek közül a leglátványosabb a Tiefenbachkogel csúcsán kinyúló, 25 méter hosszú, acéldrótokkal a sziklák fölé kifeszített kilátó.

www.skiresort.de

www.snowtrex.de



Sky Walk Hohe Wand
Budapesstől mindössze 270 km-re, Alsó-Ausztriában egy meredek sziklafallal találjuk szembe magunkat: a Hohe Wand Természeti Parkba értünk (Naturpark Hohe Wand). A szikla tetejéről nyúlik a semmibe a Skywalk Hohe Wand kilátóterasz, lábunk alatt 150 méteres mélység.

www.bergfex.at

www.bergfex.at



Top of Salzburg Kaprun
Salzburg tartomány legmagasabban fekvő kilátópontja 3.029 méterrel a tengerszint felett. A Top of Salzburg kilátó a kapruni Kitzsteinhorn-gleccseren található Gipfelwelt 3000 élményközpont része, ahová a feljutás egész évben igen kényelmes, egészen a csúcsig felvonóval utazhatunk.

www.kitzsteinhorn.at

www.sommer-bergbahnen.at



Adlerhorst Kals am Grossglockner
Kelet-Tirolban, közel 2.621 méterrel a tengerszint felett épült a modern alpesi stílusú Adler Lounge étterem. A mellette lévő Adlerhorst kilátó egyedülálló kilátást nyújt Ausztria legmagasabb hegycsúcsára, a Grossglocknerre, valamint a környező 3.000 méteres hegyekre.

www.alpen-chalet.de

www.adlerlounge.at

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése